Operationen

Ja den 29 December opererade jag bort knölen från halsen. Det gick faktiskt ganska bra trots att jag blev tvungen att åka dit ensam =( Bobbas ha ju fått ett nytt jobb så han va ju tvungen att jobba.

Jag hatar ju sjukhus o sprutor o allt va det är så jag tyckte inte att det va speciellt kul men det gick bra iallafall.
När jag vaknade så blev jag fundersam på om dom verkligen hade gjort något eftersom jag låg på den sidan som dom opererat på. Men jag kunde ganska snabbt konstatera att dom hade gjort något.

Sara o Barnen kom o hämtade mig när jag va klar för att åka hem. O jag tänkte att det här va ju inte så farligt, ha ju knappt ont ju.

Men idag på självaste nyårsafton ha jag väldigt ont o det ser ut som att jag ha påssjuka eller nått. Jätte svullen är jag iallafalll. Hoppas bara att det ska vara så, så det inte är nån infektion eller nå sådant på gång.

Förutom att jag ha rätt ont så ha vi en ganska lugn o skön nyår. Bara Jag, Älskling o Barnen. Vi har ätit god mat o nu står chips o godis på bordet o Tindra spriger mellan fönstren för att försöka hinna se nå raketer. Men än har hon inte lyckats =(
Hade tänkt gå ut med henne o titta om vi kunde se nått, men vädret ser inte allt för trevligt ut =( Tror vi håller oss till fönstret =)

Gott Nytt År På Er Alla.


Operation

Ja läkaren ringde igår o medelade att dom inte hade kunnat avgöra vad knölen är för något s nu ska dom ta ut den o kolla den utanför mig istället.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om de. Jag verkligen hatar sjukhus o en operation ser jag inte alls fram imot. Men samtidigt så vill jag ju givetvis ha bort knölen o jag vill ju veta vad det är oxå. Så de är bara att göra de.

Kommer bara vara på sjukhuset över en dag så de är inte så farligt, kommer bli sövd oxå o de är lite skönt, fast jag tycker inte om de heller. Men jag sover hellre när dom tar bort den så de bli nog bra.

Nog surrat om det.
Imorgon fyller jag år så idag o igår ha jag bakat o städat. Sista städningen gör jag imorgon o det är golven. Ingen mening att göra det idag. Tigra löper ju o hon är värdelös på att städa efter sig =(

Jag ha till o med frostat av frysen idag o de behövdes verkligen eftersom jag inte gjort det sedan vi flyttade hit o nu fick jag knappt in maten i den. Haha.
Sen ha jag varit på Birsta oxå o köpt diskmedel o skurmedel eftersom jag skulle städa.

Men nu ha jag en son som vill kramas med Mamma så jag ha inte tid mer.

Hej så länge =)



Familjen

Är det bästa man kan ha.

Ja så är det, Först o främst min Älskling o mina barn =)

Men mina föräldrar är världens bästa föräldrar.
Ville bara säga att jag Älskar er o är grymt tacksam för allt ni gjort o gör för mig o min familj =)
Ni är bäst helt enkelt.


Skiktröntgen

Ja idag ha jag varit o gjort skiktröngen.
Det va inte så läskigt som jag trodde att det skulle vara. Jag trodde hela jag skulle ligga i en tunnel men så va det ju inte o det tog inte alls lång tid.
3 min tog de tror jag.
Det som va läskigast va väll när jag fick kontrastet, Fick det via nål i armen o det kom som en värmevåg i kroppen som gjorde att det kändes som att man kissa på mig fast man inte gjorde de. Haha.

Efter röngen gick jag för att lämna blodprovet som dom missat att ta förra gången ja va in, men när jag kom dit så fick jag inte det pga av att jag fått kontrast. Men ja frågade sköterskan som ringde mig o sa att jag måste lämna mer blod om det va okej att göra de efter röntgen o enligt henne va det helt okej. Men där hade hon fel. Så det blir till att åka dit på måndag o fixa de =( Drygt eftersom bara resan dit o hem tar 2 timmar. bläää på dom.

Det skulle ta ett par dagar innan jag får svar på röntgen iallafall så jag hoppa på att få veta i början på veckan. O jag har inte fått nå svar på dom första proverna heller så dom vill jag oxå ha i början på veckan.

Nu ska jag umgås med Älsklingen o Lillebror. Thilo sover han o Tindra har åkt till Långsele o blir borta till den 23 tro jag. Kommer va jätte tomt här hemma utan henne. Men det ska nog gå bra.


Ja frågan är

Om Google verkligen ha så fel. Det kanske är precis så som det står där när man googlar knöl på halsen.
Ja tankarna snurrar rätt bra nu kan jag lova.

Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen o hur jag ska bete mig. Nä fy vad hemskt det är att gå o fundera på detta.

Jag va med Thilo på Hälsoundersökning i Tisdags o då hade Thilos Bvc sköterska bett läkaren titta på min hals o det gjorde hon såklart o sen gjorde hon mig riktigt orolig. Hon började prata om cystor o grejjer o det gjorde hon trots att hon visste att jag fått en tid på sjukhuset den 27 December. Hon tyckte tydligen att jag skulle gå o oroa mig över Jul.
Usch va hemskt det va att stå på Bvc ensam med 2 barn o få höra det. Lyckades tillslut få Tindra att klä på sig o gå till bussen så jag fick komma hem nångång. Visste inte vart jag skulle ta vägen. När jag kom hem släppte jag bara allt o så kom tårarna.

I Onsdags ringde jag till min läkare som skickade remissen till sjukhuset o frågade om det inte gick att skynda på dom på sjukhuset lite. Han sa att han redan hade tänkt på det o skulle återkomma till mig så fort han pratat med dom. Han ringde efter ett tag o berättade att sköterskan från sjukhuset skulle ringa mig o bestämma ny tid.
Hon ringde strax efter honom o jag fick en tid samma dag. På sjukhuset fick jag träffa en jätte trevlig läkare och sköterska. Hur gulliga som hellst =) Läkaren kollade alla möjliga saker o sen kom det värsta, han skulle ta prover på själva knölen. Jag som hatar nålar o nu skulle han sticka mig i halsen för att ta ett prov från knölen. Han skulle sticka 1 gång men det slutade med 8 gånger o ont som fan gjorde de. Men nu är det gjort o det va inte värre än att gå o vänta på provsvaren kan jag säga. Han skulle skynda på svaren så han hoppades på svar innan helgen.
Sen fick jag även gå på lab o bli stucken igen. Dom skulle ju ha blod oxå.

Idag är det torsdags o jag blev väckt av läkaren idag. Han ringde o berättade att jag fått en tid för skiktröntgen eller va det heter o att jag måste dricka 1 liter vatten på 1 timme o det ska vara timmen innan röntgen. Så imorgon Fredag ska jag på sjukhuset klockan 12,50 för att göra en skiktröntgen. Usch, tänk om dom hittar något mer, Jag har världens klump i magen. De här är inte alls kul.
Ska även på lab o lämna ett blodprov till eftersom dom missade ett när jag va där sist.


En knöl resulterar givetvis i att man tänker cancer.
Tänk om jag har det o tänk om det är illa, tänk om jag inte kommer få se mina barn växa upp.
Tänk om dom ska måsta växa upp utan Mamma.

Nä nu håller vi alla tummar vi har på att det inte är nå annat än en ofarlig cysta.

Varför drabbar allt mig?? Den senaste tiden ha jag verkligen råkat ut för mycke. Ha verkligen inte alls mått bra o nu när man precis börjat må bra o komma tillbaka till sitt vanliga så dyker nå nytt upp. Jag kan inte förstå varför.

Kanske blev lite rörigt det här inlägget me rörig är precis vad jag är nu. Tankarna snurrar på högvarv....



Google är farligt de..

Ja det är det verkligen.

Jag ha haft en knöl på halsen i flera veckor, från början gjorde den ont men eftersom den slutade göra ont så tänkte jag att den  skulle försvinna, men icke o nu ha den börjat göra ont igen =(
Jag frågade Thilos Bvc sköterska vad hon trodde när jag va där o hon sprang o hämtade min doktor så han fick komma o titta o han ville att jag skulle åka upp på sjukhuset så dom på öron,näsa, hals får titta på de. Han skickade en remiss dit så nu är det bara att vänta på en kallelse från dom.

Men enligt google så ha jag cancer o allt möjligt konstigt så jag ha konstaterat att man ska ge fan i att googla sådanna saker. Det är inte bra alls. Man kan ju få för sig allt möjligt konstigt.
Bvc sköterskan förbjöd mig att läsa mer där oxå, haha

Sen måste jag bara berätta att jag tycker att Anö vårdcentral är hur bra som hellst. Först o främst så ha man 1 läkare o inte 10 olika plus att när man ha barn som tillhör Bvc så ha man som vi ha Gitte. Hon ha hand om hela våran familj så vem av oss de än gäller så ska vi i första hand kontakta henne o sen sköter hon kontakten med läkaren mm. Som idag så sprang hon ju o hämtade min läkare för att han skulle kolla direkt o för att jag skulle slippa betala 150kr för att han skulle säga att han vill att jag åker upp på sjukhuset. O i o med att han skicka en remiss så kostar det besöket inte heller något =)

Thilo växer som en tok, han väger nu 5545 gram och är 56 lång =) Han följer sin kurva precis som han ska.
Han ha börjat vara väldigt med i bicken oxå. Han verkligen tittar på saker nu =)

Nä nu ska jag ta hand om min sura lilla dam som ha kommit på att hon vill leka med trolldegen kvart i 7 på kvällen. Den iden gilla inte jag eftersom det är jag som måste städa efter henne sedan plus att hon vill ha hjälp hela tiden o jag ha väldigt ont i huvudet eftersom det spänner o gör ont på halsen.


Önskelista

1: Skrivare med skanner

2: Pressentkort på Birstacity. (Köp inte på stora summor, Köp hellre flera små)

3: VILHULT Tavla från Ikea (599:-)

4: Pengar

5: Skor

Ja det va några saker det. Fyller på mer om ja kommer på något.

Vi tar det viktigaste. haha

Oj oj oj oj vad dåligt av mig att inte uppdatara bloggen. Fy skäms på mig.

Men det ha varit mycke annat som varit viktigare än bloggen.

Till o börja med så har vi ju fått en ny medlem i familjen =) En underbar liten pojke blev det.
Thilo <3
Thilo heter han o han vägde 4038 gram o va 51 cm lång =) Han föddes den 30 oktober kl 22.59

Som många vet så gruvade jag mig för förlossning grymt mycke. Jag mådde verkligen inte bra på något vis dom sista dagarna pga att jag va sjuk plus oron över hur det skulle gå på förlossningen.
Jag tål verkligen ingen smärta alls o blir helt pucko när jag utsätts för det.
Tindras förlossnig va bara kaos tycker jag o jag minns inte så mycke av den.

Men denna förlossning va rena drömmen. Visst fan gjorde de ont men jag va helt med under hela förlossningen o allt gick hur bra som hellst =) Helt sjukt bra. Det va nästan så att jag inte trodde på barnmorskan när hon sa att han va ute. Haha. Det gick så fort.

Kl 19.50 körde vi in i garaget på sjukan. Bobbas hämtade en rullstol o Daniel bar alla saker upp på förlossningen.
Vi fick komma in på ett rum där dom satte banden runt magen på mig för att se att bebis hade det bra o se hur värkarna va. Efter en kort stund kom barnmorskan in igen o gjorde en undersökning o till min STORA förvåning va jag redan öppen 4 cm. Jag som va helt säker på att jag åkt in för tidigt o skulle bli hemskickad.
Men där hade jag fel. Vi fick istället byta rum o sen tyckte jag tiden rusade iväg o vips va han ute. 22.59 är han född. Världens finast pojke =)
Det enda jag hade problem med va moderkakan som vägrade släppa. Dom gjorde flera försök men lyckades inte. Tillslut fick en manlig läkare komma in o göra ett försök. Han bad så hemskt mycke om ursäkt innan o sen tröck dom fast lustgasen i ansiktet på mig på full styrka o sen drog han samtidigt som han tröck på min mage. O de kan jag säga att det gjorde ont så in i helvete o det visste han så därför bad han om ursäkt innan. Men hellre det än att måsta sövas för att plocka ut den.

En liten rolig sak med mina barn o början på förlossningarna är att när jag fick första värkarna med Tindra så åkte jag på Konsum för att köpa godis för det skulle jag banne mig ha med mig till sjukhuset. (Åt det 2 dagar senare. haha)

Men Thilo så skulle jag, Daniel o Tindra åka en sväng på barnenshus, Ikea o Ica. Men innan jag klev utanför dörren vände jag o sa åt Bobbas att han måste följa med. Jag fick en konstig känsla. Påväg ut till bilen kom första värken, men jag trodde de va förvärkar eftersom de va för tidigt så jag satte mig i bilen o så åkte vi. Kom till barnenshus o konstaterade att dom hade stängt. Åkte på Ikea o skulle precis kliva ur bilen när det kom en värk så jag satte mig igen o sa att jag väntar i bilen ja. Sen kom värkarna med jämna mellanrum ca 5 min mellan. Ringde Mamma o förberedde henne på det o tillsammans konstaterade vi att det verkligen va på gång. Men inte åkte jag hem efter Ikea inte. Jag skulle ju ha lördagsgodis till Tindra. Så en tur på Ica blev det. Fick åka rullstol där inne o hade nog inte riktigt koll på vad jag handlade för så fort jag funderade på något kom det en värk o då kunde jag ju inte tänka. Haha
Men godis blev det o blöjor o sådant till Thilo. Jag hade ju inte inhandlat det eftersom han inte va beräknad den 30 Oktober utan den 9 November o jag va dessutom helt säker på att jag skulle gå över, så jag hade inte haft bråttomt inte. Haha

Jag vet inte vad jag ska skriva mer. Det ha gått sååå lång tid o allt vi gjort vet ni redan eftersom jag skriver det i både Tindras och Thilos blogg =)

Men jag måste säga att jag fått en underbar son. Han är såå otroligt snäll o go =) Han äter, sover o skiter o växer som en tok =)

Sen måste jag oxå säga att det är underbart skönt att äntligen va påväg tillbaka till mitt rätt jag =) Jag nästan svävar på moln. Haha. Så skönt att äntligen börja må bra o ha orken till att göra saker igen. Jag orkar till o med vara ute o springa med Tigra när hon drar Tindra i pulkan =) Å det är helt underbart =)
Hoppas bara att jag kommer få sluta äta medecinen nångång. Vill inte äta den resten av livet. Det är bara jobbigt att måsta komma ihåg. Men förhoppningsvis ha mina Folsyra värden gått tillbaka till normalt nu. Ska boka tid på labb till veckan så ja få kolla de =)

Nä nu är det dags för sängen så man orkar upp med Tindra imorgon. Ja hör o häpna det är hon som vaknar tidigt inte Thilo, Han o Älskling sover till 10-11 tiden dom. Haha

Natti Natt

<3<3<3<3<3<3<3<3<3

RSS 2.0